OVER FRISIA FOOD

Frisia Food is een van de grotere slachterijen in Nederland. Met ongeveer 140 mensen werken we in de moderne fabriek in het Friese dorp Haulerwijk aan het tijdig leveren van kip en kipproducten aan onze klanten met name in de wholesale, industrie en foodservice.

Missie en visie

Het is onze overtuiging en visie, dat kip voor de meeste mensen het meest geapprecieerde vlees is, dat de kleinste ecologische voetdruk achterlaat. Vanuit die gedachte doen wij dagelijks ons uiterste best om die kipproducten te leveren waar afnemers behoefte aan hebben. Wij doen wat we beloven en willen betrouwbaar zijn voor mens en dier.

Onze missie is om een zo hoog mogelijke toegevoegde waarde te behalen met kip en kipproducten. Dat doen we door met onze klanten mee te bewegen in hun behoeften, waarbij we gebruik maken van de meest efficiënte wijze van produceren.

Meer dan 60 jaar ervaring met kip

Frisia Food is de nieuwe naam van J. de Vries en Zn. BV. Het oorspronkelijke bedrijf startte als ambachtelijke kippenslachterij, ruim 60 jaar geleden. Het bedrijf groeide in die jaren uit tot een van de grootste slachterijen in Nederland. In 2010 werden de slachtactiviteiten van J. de Vries en Zn BV voortgezet onder de naam Frisia Food. Frisia Food is gevestigd in Haulerwijk, in een uitstekend geoutilleerde fabriek met een onafhankelijk gecertificeerd laboratorium. Bij Frisia Food werken ongeveer 140 mensen.

Levering in heel Europa en daarbuiten

Onze klanten zijn met name grootverbruikers en industrie in Europa en ver daarbuiten. 80% van onze productie is bestemd voor de export. Wij leveren aan klanten in Afrika, Bulgarije, China, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Maleisië, Noorwegen, Polen, Roemenië en Rusland. Correcte levering is een van onze sterke punten. Die realiseren we door onze logistieke partners zorgvuldig te selecteren. Op die manier garanderen wij correcte, veilige en tijdige (wekelijkse) levering.

Productieproces

Het productieproces van Frisia Food is met de meeste zorg ingericht. Het bevat de volgende stappen:

Broederij - Mesterij - Keuring door ons eigen laboratorium - Vervoer van de mester naar Frisia Food -Keuring levende kip door onze dierenwelzijnmedewerker - Plukken - Keuren geslachte kip (eigen laboratorium) - Koelen - Delenlijn - Vers verladen of invriezen - Inpakken - Vervoer